Nabeschouwing stage Software Engineering

06-02-2017

Afgelopen periode heeft Leon stage gelopen op de development afdeling van Bluefield ICT Solutions. Hij heeft veel geleerd en zijn stage afgerond met een 8! TOP gedaan Leon! Leon zal naast zijn studie Bluefield blijven ondersteunen!

Nabeschouwing 

Mijn stage heb ik gelopen bij het bedrijf Bluefield ICT Solutions. Bluefield is een klein maar groeiend bedrijf dat gelegen is in Utrecht.  

Voor mijn opleiding Software Engineering moest ik voor het eerste semester van het derde jaar een stageplaats zien te vinden. Ik ben daarom gaan zoeken in de stagedatabase van de HvA, waar ik mijn opleiding volg, om een stageplek te vinden bij een bedrijf dat mij aansprak. Ik heb verschillende bedrijven een mail gestuurd, waaronder Bluefield. Bij de bedrijven die mij een positieve reactie stuurden, ben ik op gesprek geweest om te kijken of ik daar eventueel stage zou kunnen lopen.

Bluefield was het laatste bedrijf waar ik een sollicitatiegesprek had en tijdens dit gesprek werd voor mijzelf de keuze eigenlijk al duidelijk. Dit leek mij het leukste bedrijf om mijn stageperiode door te brengen. Ze waren gelijk heel vriendelijk en gaven mij een goed gevoel. Ook de opdrachten die ze mij wilde laten doen, spraken mij erg aan. De volgende dag werd ik door Bluefield gebeld dat ik bij hun mijn stage mocht lopen.

Het was de bedoeling dat ik zou gaan werken met C#, .NET MVC, HTML, CSS, Bootstrap, Javascript en SQL Databases. In het begin was dat wel even lastig, omdat ik geen ervaring had met C# en .NET MVC. Vanuit de opleiding doen we alles bijna met JAVA. Ik had dit ook aangegeven tijdens het stagegesprek, maar er werd mij verteld dat ik goed ondersteund zou worden tijdens de opdrachten die ik zou gaan maken. Dit was ook zeker het geval, want als ik hulp nodig had kon ik altijd terecht bij twee software developers, waarmee ik gedurende mijn stage op kantoor heb gezeten.

Ik heb heel veel geleerd tijdens mijn stageperiode, omdat ik eigenlijk elke dag met software developers aan het werk was, waar ik heel veel van heb opgestoken. Ook heb ik dus een nieuwe programmeertaal geleerd en een nieuw framework. Verder heb ik meer kennis gekregen op het gebied van webdevelopment.

Ik heb tijdens mijn stage aan twee opdrachten gewerkt, de parkeermanagement applicatie en de Cycle monitor. De Cycle monitor wordt op dit moment ook echt in gebruik genomen en hangt nu in de hal bij Bluefield. De parkeermanagement applicatie zal over een aantal weken gebruikt gaan worden.

Kortom, ik kan iedereen die een stage zoekt als Software engineer aanraden om bij Bluefield ICT Solutions stage te gaan lopen. Het is een leuk klein groeiend bedrijf waar je heel veel kan leren met leuke en vriendelijke collega’s.

Leon Hornsveld