Logistiek bedrijf stapt over op geautomatiseerde toegangsverlening!

20-10-2016

Dit logistieke bedrijf in the Pharmacia met wereldwijde klanten investeert in een geautomatiseerd toegangsproces voor medewerkers, bezoekers en chauffeurs. Het bedrijfsterrein is van ruime omvang en het was niet duidelijk afgebakend. Het handmatige registratieproces voor met name bezoekers en chauffeurs was intensief.

Om de veiligheid en efficiency te vergroten heeft dit logistieke bedrijf gekozen voor een geautomatiseerd, veilig en efficiënt toegangsproces. Samen met een system integrator in security, mocht Bluefield ICT Solutions het toegangsproces van dit logistieke bedrijf inrichten. Met de inzet van de Identity & Access Management Applicatie en aanvullende logistieke Add-on features heeft Bluefield ICT Solutions het toegangsproces voor dit logistieke bedrijf kunnen optimaliseren en nagenoeg geheel weten te automatiseren.

Medewerkers
Als eerste worden alle medewerkers vanuit het aanwezige HRM systeem geïmporteerd naar de Identity & Access Applicatie. De medewerker gegevens konden hier verder worden aangevuld met vereiste documenten en de toegangspas wordt voorzien van de juiste toegangsrechten in twee toegangscontrole systemen. Een zg. online systeem voor de buitenring en hoge risico gebieden en een data-on-card systeem voor de aanwezige binnendeuren. De medewerker gegevens kunnen in de Identity & Access Management applicatie tevens worden gebruikt als host-gegevens voor de bezoekers/chauffeurs. De medewerkers kunnen vanaf nu alleen nog maar in die ruimten komen, waartoe zij geautoriseerd zijn.

Bezoekers
Bezoekers worden door medewerkers voor aangemeld of kunnen zich bij de receptie melden. Hier worden zij digitaal geregistreerd, verrijkt met persoonsgegevens en noodzakelijke documenten. De verantwoordelijke functionaris krijgt op dat moment een melding en zal de bezoeker ontvangen en verifiëren. De bezoeker zal na verificatie een toegangspas ontvangen met de gewenste toegangsautorisaties en na inboeken op de aanwezigheidsmonitor verschijnen. De security manager krijgt hiermee een volledig zicht op alle aanwezige personen op het terrein.

Chauffeurs / Aannemers
Om tijd en kosten te besparen wilde dit logistieke bedrijf ook dat transportorganisaties en aannemers zich via de website kunnen voor-aanmelden voor het ophalen cq. afleveren van goederen of het uitvoeren van werkzaamheden. Hier kunnen de chauffeurs en aannemers zich registreren, persoonsgegevens en kenteken invoeren en mogelijk ook noodzakelijke documenten toevoegen. Ook hier dient de verantwoordelijke functionaris de chauffeur te verifiëren waarna de verwachtte chauffeurs op het welkomstbord en, bij aankomst, op de aanwezigheidsmonitor zal verschijnen. De toegang tot het terrein zal worden verleend o.b.v. het ingevoerde kenteken. Bij vertrek zullen de geldende toegangsautorisaties automatisch worden onttrokken van toegangspas en/of kenteken.

Ook een efficiency slag maken met het automatiseren van toegang? 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Ga hier terug naar nieuwsitems of ga hier terug naar Home